Maak je verbeelding wakker 

Als kunstenaar in de klas werk ik vanuit het motto: kijk dieper. Het is belangrijk om verder te kijken dan wat je op het eerste gezicht ziet. Dit stimuleert de verbeelding. In mijn lessen inspireer ik kinderen om zich te verwonderen over de wereld om hen heen. Ik kies materialen die passen bij hun leeftijd en vaardigheden, maar die ze niet vaak gebruiken. Zo kunnen ze de opdrachten goed uitvoeren en worden ze tegelijkertijd uitgedaagd.

Als toegepaste kunstenaar heb ik oog voor ambachtelijke vaardigheden en besteed hier ook aandacht aan. Het is prachtig om te zien hoe kinderen hun verbeelding omzetten in iets tastbaars. Mijn lessen bedenk ik op basis van jouw wensen of mijn eigen interesses.

Ben je op zoek naar een kunstenaar die de verbeelding van kinderen stimuleert en aandacht heeft voor vaardigheden? Neem dan contact met mij op. In een vrijblijvend gesprek bekijken we of ik de juiste kunstenaar ben voor jouw vraag. Ik kan aansluiten bij een schoolthema of lessen ontwikkelen gebaseerd op mijn fascinatie voor natuur, kunst, cultureel erfgoed of geschiedenis.

Review leerkrachten

Leerkracht groep 4 – Carolusschool, Den Haag: Alles is goed voorbereid. Het is een heel mooi eindproduct geworden, met materialen waar kinderen niet altijd mee in aanmerking komen. 

 

Leerkracht groep 3 - Carolusschool, Den Haag: Leuke inleiding die aansluit bij belevingswereld van de kinderen. De kinderen konden veel gebruikmaken van hun eigen fantasie.

 

De Ontwerpjuf, collega: Marlies houdt overzicht tijdens haar leuke en verhalende ‘kunstworkshops / kunstlessen’ en heeft ook aandacht voor ieder kind.

Review leerlingen

Leerling groep 4: Juf kom je dit jaar nog een keer?  Ik: Ik denk het niet. Leerling: Volgend jaar dan? Ik: Dat weet ik niet. Week later - leerling: Weet je al of je volgend jaar nog een keer komt?

 

Leerling groep 8: Ik vond het fijn dat ik binnen de opdracht zelf mijn onderwerp en materiaal  mocht kiezen. (Aangeboden materialen waren knipsels, gekleurd papier, potloden en oliepastel)

Lessen 

Wie is deze kunstenaar voor de klas?

 

Voor de klas ben ik ineens juf Marlies. Als kunstenaar maakte ik vroeger vooral grote beelden van beton, hout of brons. Tegenwoordig maak ik kleine objecten van hout en metaal en sieraden van verschillende edelmetalen.  Zie elders op deze site.

Ik ben dol op de vormen die je overal om je heen kunt vinden. Wat kun je daar allemaal in zien en van maken? Dit combineren met kennis over hoe je dingen maakt, is de kern van mijn lessen als juf Marlies.